Voor gastouders

 

Wilt u gastouder worden?

 

Werkende en studerende ouders zoeken de beste opvang voor hun kind. Opvang waarbij persoonlijke aandacht wordt gecombineerd met een optimale ontwikkeling van hun kind. Koters&Co is altijd op zoek naar nieuwe gastouders. Ontdek hier of het gastouderschap iets voor u is en welke eisen er worden gesteld aan gastouders.

 

De voordelen van het gastouderschap

Als gastouder vangt u één tot zes kinderen op. Dit doet u in uw eigen woning of bij de ouder thuis. Als gastouder verricht u leuk en verantwoordelijk werk. Dit werk kunt u goed combineren met de zorg voor uw eigen gezin, ander (vrijwilligers)werk en uw hobby’s. Ook kunt u in overleg met de ouder, uw eigen werktijden bepalen. U krijgt een goede vergoeding voor uw opvangwerkzaamheden.

 

Wensen in kaart brengen

Allereerst zult u moeten bepalen wat voor opvang u wilt aanbieden. Wilt u bij een gezin thuis gastouder zijn? Of wilt u kinderen in uw eigen huis opvangen? Belangrijk is daarbij uit te zoeken wat past bij uw eigen (gezins)situatie. Op welke dagen wilt u opvang aanbieden en op welke tijden? Uit welke leeftijdscategorie wilt u kinderen opvangen en hoeveel? Het is ook belangrijk om te bepalen wat u extra kunt bieden. Heeft u thuis veel speelruimte? Of biedt u opvang aan op de boerderij? Woont u aan de rand van een bos? Staat u open voor ouders met wisselende roosters? Wat is/wordt uw specialiteit?
Als u dit in kaart gebracht heeft, kunnen wij met uw wensen aan de slag. Heeft u hulp nodig bij het maken van deze keuzes? Dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Klik hier voor onze contactgegevens.