Hoe werkt het?

 

Wensen in kaart brengen

Allereerst is het belangrijk dat we uw wensen inventariseren. We maken daarom een afspraak bij u thuis om deze wensen in kaart te brengen. Wilt u dat er andere kinderen aanwezig zijn tijdens de opvang? Geeft u de voorkeur aan een gastouder die een bekende van u is, of wilt u liever gebruik maken van een gastouder uit ons bestand? Over welke faciliteiten moet een gastouder beschikken? Wilt u opvang bij u thuis of bij de gastouder? Op welke dagen en tijden heeft u opvang nodig? Wanneer wij uw wensen op een rijtje hebben, kunnen we sneller en gerichter een gastouder vinden.

 

Kiest u voor een gastouder bij u thuis of kiest u voor opvang bij de gastouder?

Beide is mogelijk bij Koters&Co. Klik hier en kijk voor een uitgebreide uitleg op de pagina “Mogelijkheden”.

 

Of heeft u zelf al een gastouder gevonden?

Heeft u al een gastouder gevonden? Bijvoorbeeld een oma, tante of kennis, dan kunt u zich samen inschrijven bij Koters&Co. Wij controleren of uw gastouder al in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan zorgen wij ervoor dat uw gastouder ingeschreven wordt en voor u aan de slag kan.
Uw gastouder maakt dan uiteraard ook gebruik van de andere faciliteiten die Koters&Co voor gastouders biedt. Klik hier voor meer informatie voor uw gastouder.

Kennis maken en afspraken maken

Zodra we een gastouder hebben gevonden, kunt u kennismaken. Onze gastouders vinden het leuk wanneer u een kijkje komt nemen. Als u dit doet wanneer er kinderen aanwezig zijn, krijgt u gelijk een goede indruk van de sfeer. Is de kennismaking geslaagd en heeft u na afloop een goed gevoel? Dan zal er een koppelingsgesprek worden gepland met ons, de gastouder en u. Daarin worden alle afspraken formeel vastgelegd en worden alle praktische zaken nog eens besproken.

 

Opvang evalueren

Wanneer de opvang eenmaal loopt, vinden er regelmatig evaluatiegesprekken plaats tussen u, de gastouder en ons. Tijdens deze gesprekken wisselt u ervaringen uit en worden, indien nodig, afspraken aangepast aan veranderde omstandigheden en de ontwikkeling van uw kind.

 

Gastouder vinden

Is uw keuze gevallen op Koters&Co? Klik op onderstaande button om uw aan te melden.